Niki Moves

Avagy mit csinál Niki? Terepfutás : jóga : aszfaltfutás : erősítés : regeneráció

Nekem is könnyű
Nekem is könnyű

Neked könnyű, te bírod a meleget. Patakokban csurog le a víz a hátamon, miközben egy lábon egyensúlyozok.

Neked könnyű, te hajlékony vagy. 16 évesen a lábszáramat tudtam elérni, ha lehajoltam.

lrm_export_661884946758801_20190127_175155133.jpeg

Neked könnyű, nem csúszik a kezed. A karom és a hátam minden egyes izma megfeszül, hogy a kezem ott maradjon.

Neked könnyű, te erős vagy. Három évembe telt, mire meg tudtam tartani a varjúpózt.

Neked könnyű, te ráérsz. Munka előtt, hajnalban jógáztam, ...

Teszt: Teva Terra Fi Lite szandál
Teszt: Teva Terra Fi Lite szandál

A Teva volt olyan kedves, hogy megajándékozott egy pár szandállal, és csak annyit kértek tőlem, hogy gyűrjem, kínozzam, tapossam, hordjam őket, aztán írjam meg a tapasztalataimat.

Nagyon örültem a lehetőségnek, mert egyébként is nagy Teva rajongók vagyunk: ez az a szandál, amivel több hetes utazásokat simán végig lehet csinálni, hiszen jók napsütésben és esőben, utcán és terepen. Természetesen strandra való Tevám is van.

Most is mindenképpen olyan ...

Aki nem terepfutó
Aki nem terepfutó

Mindig azt vallottam, hogy az ember életében a jó dolgoknak, eseményeknek és örömöknek ugyanúgy van helye, mint a rosszaknak, a csalódásoknak, a fájdalmaknak, és tulajdonképpen egyik sem visz közelebb vagy távolabb a boldogságtól. Ha az ember boldog, az nem azért van, mert jó dolgok történnek vele. Minden gazdagít. Természetesen nem traumatikus, borzasztó eseményekről beszélek, ezekben ne legyen része senkinek.

Most már három hete, hogy az ominózus UTH DNF ...

UTH 112 km / 4200 m+ DNF avagy hogy ért véget a verseny, ami el se kezdődött
UTH 112 km / 4200 m+ DNF avagy hogy ért véget a verseny, ami el se kezdődött

Úgy döntöttem, minél előbb kiírom ezt magamból, letudva minden ezzel kapcsolatos gondolatomat, hogy mától az előre tekintés vegye át a tegnapi érzések helyét. Számomra is megdöbbentően sokan kerestek meg verseny közben és után, hogy hova lettem a pályáról. Szeretném elmondani, mi történt, és azt is, hogy milyen érzés ezt átélni. Íme a teljes sztori.

Valahogy éreztem, hogy gond lesz. Soha nem álltam úgy versenyhez, hogy arra gondolok, van esélye ...

Mindenre jó "regó"
Mindenre jó "regó"

Nagyon szeretem a többfunkciós dolgokat, és azokat, amelyek nem csak égető problémákat kezelnek gyorsan, hanem segítenek az előre gondolkodásban, felkészülésben is. Előbbi az enyhe fokú minimalizmusomból adódik, utóbbi meg abból fakad, hogy fontos témákban szeretem, ha az alapok stabilan a helyükön vannak (fellépésen például ilyen a dalszöveg…)

Szerencsés vagyok, a Nutridepo.hu támogat a brit SIS termékekkel. Most már jó ideje egyébként ezekkel tervezem ...

Élet két verseny között
Élet két verseny között

Bérc után, UTH előtt. Ennek az írásnak az az apropója, hogy nincs apropója. Nincs verseny, nincs sérülés, nincs B terv, nincsenek nagy futások, viszont vannak jó hírek! Az elmúlt két hét átmeneti időszakot képezett nálam: regenerálódni kell az egyik megmérettetésből, hogy aztán tovább edzve bátran, erősen mehessek a következőre - ráadásul az idei legfontosabbra.

Ilyen távokból az ember évente jobb, ha 3-4-nél többet nem vállal. Persze lehet többet, ha ...

Az első Mátrabérc
Az első Mátrabérc

Át a Mátrán, keletről nyugatra, 54 km, és kb. 2900 m+ szintemelkedés. A legkíméletlenebb magyar pálya, úgyhogy volt okom mindig azt mondani, hogy nem állok rá készen. Idén is egy kósza ötletnek indult, bele se gondoltam, csak neveztem - eddig fitogtatás lett volna, de most csak jött.

Aztán persze volt a bokarándulásom, ami kétségessé tette az indulást. Ez rossz hír is lehetett volna pár héttel a verseny előtt, nekem viszont jól jött ki: elengedtem az ...

Mátrabércre készülni kerékpározással?
Mátrabércre készülni kerékpározással?

Csúcshét Mátrabérc előtt, csúcsterheléssel a végére, azaz az utolsó hosszú és nehezebb futás. A Mátrabérc útvonalán. Másfél órája megyek, jön Oroszlánvár, jaj de szép az idő, jobbra de szép a kilátás, elhagyok egy kiránduló párt, köszönünk, majd pár perc múlva fogalmam sincs hogyan és miért, a talpam helyett a jobb külső bokámra érkezem. Azonnal leültem, nem azért, mert így döntöttem, hanem kiesett alólam a talaj. 

terepfutas_matra_nikimoves.jpg

Ekkor már mögöttem ...

Forgalommal szemben a Börzsönyben
Forgalommal szemben a Börzsönyben

Amikor elindulok egy versenyen, vagy egy összetettebb, nehezebb edzésnek állok neki, mindig van egy megközelítőleges elképzelésem arról, hogy mi lesz benne a legnehezebb, hol vannak benne a kritikus pontok. Csakhogy a terepfutás nem ilyen. Még akkor sem, ha ismert útvonalakon haladok, hiszen ezek az útvonalak, helyek is más-más arcukat mutatják minden egyes alkalommal.

A téli sérülés óta már többször jártam újra a Börzsönyben (meg a Mátrában, Visegrádiban, ...

A kísérleti nyúl
A kísérleti nyúl

Az elmúlt időszak nagyon különleges volt nekem, és nem volt véletlen az sem, hogy nem született ez idő alatt blogbejegyzés. Aztán a mindennapi emberi kapcsolataimon keresztül több kérdést is kaptam a most szerzett tapasztalataimról, így úgy érzem, talán másoknak is hasznos lehet, ha írok róluk, és nem utolsó sorban, addig sem a holnapi vizsgámra tanulok...

Nem egy rossz lépéssel, nem egy reccsenő hanggal, vagy egy elhibázott edzéssel kezdődött, de ...

Niki Moves

Terepfutás, jóga, aszfaltfutás, erősítés, regeneráció - majd kezdd elölről

Jóga sportolóknak Facebookon

Címkék

air yoga (1) alpok (1) Altra (2) ashtanga (1) aszfaltfutás (8) ausztria (1) belső utazás (2) beszámoló (3) betegség (2) boka (4) boldogság (9) Börzsöny (9) bringázás (5) Budai-hegység (3) catcalling (1) Cortina Trail (1) Dolomitok (2) drop (2) edzés (27) edzésterv (3) elmélkedés (17) erdő (5) erősítés (6) esés (2) fájdalom (7) fejlődés (5) felfedezés (1) fenyves (1) fjord (1) flow (3) fokozó (5) folyó (2) frissítés (4) futás (37) futás barátokkal (7) futás nélkül (4) futás télen (12) futócipő (7) futópad (4) futótechnika (4) Görögország (1) Halama Levente (1) hegyek (7) hegymászás (3) hétköznap (2) (4) hot yoga (1) icebug göcsej (4) Inov8 (3) instagram (1) instant túra (1) jég (2) jóga (14) Kanada (2) kérdések (1) kérdezz-felelek (1) készülés (4) kihívás (1) Kőszegi-hegység (1) közös futás (7) lista (1) Mátra (2) Mátrabérc (5) Mecsek (1) motiváció (9) napirend (1) Nemzeti Park (1) off-season (4) offroad (1) OKT (2) Olaszország (1) Panoráma Trail (1) pihenőhét (4) Pilis (4) pulzus (9) pulzuskontroll (12) Québec (1) regeneráció (9) Retyezát (1) Románia (1) Run&Core (1) sár (8) sérülés (6) SMR henger (1) Spartathlon (1) szabadság (10) szarvasbőgés (1) Szentlászló Trail (3) szomorúság (3) tájékozódás (2) tajga (1) tél (6) teljesítménytúra (3) tempófutás (1) terepfutás (32) természetvédelem (3) teszt (1) Teva (1) tundra (1) túrázás (7) ultrakék (1) utazás (5) UTH (4) vadkemping (2) változatosság (9) verseny (13) verseny előtt (4) verseny után (1) vinyasa flow (1) vtm (3) zéró drop (2) Címkefelhő