Niki Moves

Avagy mit csinál Niki? Terepfutás : jóga : aszfaltfutás : erősítés : regeneráció

Bevallom, bementem...

Nagyon szeretek terepen futni. Pontosítok: nagyon szeretek kint lenni a természetben. De most már elég volt a télből! 

Tegnap rövidebb, másfél órás terepfutásom volt, amit a környékünkön tudtam le. Egy szombati bulinak köszönhetően ugyanis senki nem volt kapható arra, hogy eljöjjön velem akár csak a Budaiba is, egyedül meg nem volt kedvem autókázni, így maradt a Gödöllői-dombság előtere. Kezdetnek egy költői kérdés csupán: ha valaki képes a kocsijával azért széttúrni mindent (utat, füvet, növényeket), hogy három méterrel közelebb parkoljon a "természethez", az egyáltalán minek jön ki? Az a kisebb baj, hogy emiatt kétszer elüt majdnem, de a bokrok nem tudnak odébb menni...

Hóban indultam. Ilyenkor lehet csak igazán látni, mennyire nem egyedi a fent leírt eset. Az emberek rallyzni, driftelni járnak ki a védett természeti területekre. Az ösvényt csak úgy találomra tudtam követni a széttúrt terepen. 

Aztán jött a SÁR. Aki terepen fut, tudja úgyis, mi következik pár héten belül, ez most annak volt az előszele. Nem baj, csak jöjjön már az olvadás, úgy igazán! 

Különben a legnehezebb most olyan úton futni, amit az autók kijárnak. Ha csak egy nyom van, akkor a futó lábainak pontosan egy keréknyi széles helyen kell elférni (mert a keréknyomok között sokszor a süppedős hó van), azaz egymás elé kell tenni a lábakat, mint a kifutón. Nekem ez nem megy, összerugdosom a bokámat. Ha pedig több nyom van, akkor mutatom, miért nehéz:

img_2781.JPG

De ez a futás is megvolt, és a napsütés sokat lendített ismét a hangulatomon. Fáradt sem voltam, más bajom sem volt, Indy kutya is rendesen viselkedett - ő még ilyenkor, február végén is imádja a havat túrni az orrával. Kicsit kevés víz fogyott, másfél óra alatt azért többet kellett volna inni, mint 2 decit.

Aztán este megint jóga, kis kézenállás-gyakorlás, meg alapok. Ez utóbbiak nagyon fontosak, és az óráimon is igyekszem ezt gyakran elmondani: az alapok készítenek fel a nehéz pózokra. Ezeken keresztül tanulod meg mindazt, amit a nehéz pózoknál már magabiztosan kell tudni, ezek készítenek fel fizikálisan és mentálisan is a következő lépcsőfokokra. Úgyhogy én is gyakorlom őket.

Ma pedig mit csináltam? Elmentem futópadra futni. Zűrösen alakult a reggel, és nem akarok sokat nyafogni erről, de borzasztóan elegem van a télből, úgyhogy bár mesterséges körülmények között, de a mai rövid és laza regeneráló futásomat rövidnadrágban és trikóban intéztem, és futás előtt Garmin óraválasztási szaktanácsadást is tartottam egy futótársnak. Ez volt egy év alatt a harmadik futópados esetem, és bár az elveim tiltakoznak, meg nem is szívesen vallom be a dolgot, valójában egyiket sem bántam meg. Másnap már boldogan mentem mindig vissza ki, a szabadba. Amint látható, a fitnessteremben sem volt éppen tömeg:

enlight301.jpg

Ma még szeretnék jógázni, este pedig jönnek a kedves sportolóim, akiknek megtartom a hét első csoportos jógaóráját.

De ami a legeslegjobb, hogy ha már hétvégén hazalátogatok a szülőkhöz, VTM előtti nagyobb terhelésnek beneveztem az Icebug Göcsej 33 km-es távjára. Aki nem biztos benne, hol van a Göcsej: van az Őrség, ami országunk legeldugottabb régiója a nyugati határvidéken, aminek keletre eső, közvetlen szomszédja a Göcsej. Zalaegereszeget kell keresni a térképen, onnan meglesz. Mindebben pedig az a nagyon jó, hogy 3 órát egyrészt itthonról nem autóznék ezért a versenyért de a közelből nagyon is kapóra jön, kicsit másokkal versenyezhetek, mint a Budapest körüli rendezvényeken megszokottak, és nem utolsósorban mert ez a régió az egyik kedvencem az országban. Akit érdekel, ez a kiírás. Még csak nem is a szokásos magas árkategória, már ha az ember elég közel lakik.

A bejegyzés trackback címe:

https://nikimoves.blog.hu/api/trackback/id/tr2413699894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Niki Moves

Terepfutás, jóga, aszfaltfutás, erősítés, regeneráció - majd kezdd elölről

Jóga sportolóknak Facebookon

Címkék

air yoga (1) alpok (2) Altra (2) ashtanga (1) aszfaltfutás (8) ausztria (1) belső utazás (6) beszámoló (4) betegség (4) boka (6) boldogság (11) Börzsöny (11) bringázás (5) Budai-hegység (5) calisthenics (1) catcalling (1) Cortina Trail (1) Dolomitok (2) drop (2) edzés (31) edzésterv (4) elmélkedés (21) erdő (8) erősítés (7) esés (2) fájdalom (9) fejlődés (8) felfedezés (1) fenyves (2) fjord (1) flow (4) fokozó (5) folyó (2) frissítés (4) futás (42) futás barátokkal (7) futás nélkül (6) futás télen (14) futócipő (7) futópad (4) futótechnika (4) görgő (1) Görögország (2) Halama Levente (1) hegyek (7) hegymászás (3) hétköznap (2) (5) hot yoga (1) icebug göcsej (4) Inov8 (3) instagram (2) instant túra (2) jég (2) jóga (17) kaland (1) Kanada (2) kérdések (1) kérdezz-felelek (1) készülés (4) kihívás (3) Kőszegi-hegység (2) közös futás (7) lista (3) Lubics Szilvia (1) Mátra (3) Mátrabérc (6) Mecsek (1) motiváció (12) napirend (1) nemszeretem (1) Nemzeti Park (1) off-season (4) offroad (1) OKT (2) Olaszország (1) Panoráma Trail (1) pihenőhét (4) Pilis (5) pulzus (11) pulzuskontroll (14) Québec (1) regeneráció (10) Retyezát (1) Románia (1) Run&Core (1) saját testsúlyos edzés (1) sár (9) sérülés (7) SMR henger (1) Spartathlon (1) szabadság (12) szarvasbőgés (1) Szentlászló Trail (3) szomorúság (5) tájékozódás (2) tajga (1) tél (7) teljesítménytúra (3) tempófutás (2) terepfutás (36) természetvédelem (3) teszt (1) Teva (1) tundra (1) túrázás (8) ultrakék (1) utazás (5) UTH (5) vadászat (1) vadkemping (2) változás (2) változatosság (9) verseny (14) verseny előtt (4) verseny után (1) vinyasa flow (1) vtm (3) zéró drop (2) Címkefelhő
süti beállítások módosítása